Izviđački kutak-letnji amfiteatar

Sa preuređenjem školskog dvorišta počeli smo po planu, 25.08., postavljajući 26 oblica I 10 starih šinskih pragova formirajući letnji amfiteatar. Ložište koje je planirano da bude u sredini obloženih šinskih pragova nismo dovršili zbog bezbedonosnih mera, protivpožarnih.

Sredinom septembra, 10.09., zasađeno je ukupno 36 sadnica ukrasnog I zimzelenog bilja.

Tokom obe aktivnosti na njihovoj realizaciji učestvovalo je ukupno 62 volontera.

Nakon uređenja dela dvorišta, isti prostor od malo više od 15Ar, iskoristili smo I po planu realizovali 17.09-03.11.2022. 20  ekoradionica, kojima je prisustvovalo ukupno 150 dece uzrasata od 7-15 godina iz naše lokalne zajednice. Obzirom da smo kao Odred vezani za vodne ekosisteme I očuvanje životne sredine, teme ekoradionica su bile ‘’Moj vazduh, moja voda, moja zemlja’’, ‘’Crne I zelene ekološke tačke mog kraja’’, ‘’Od ambalaže do reciklaže’’, ‘’Ribe I divlje životinje mog kraja’’.

Osim postavljanja letnjeg amfiteatra iz dva dela I zasađivanja dela dvorišta u čemu su učestvovala deca I mladi članovi našeg Odreda, učenici osnovne škole I članovi Ekotima škole, realizovanih ekoradionica najveći postignut rezultat je podizanje svesti dece I mladih o volonterizmu, pogotovu u lokalnoj zajednici.

 

Grad:
Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: