Košarkašice iz kraja

Oznaka projekta: TIM22-R27

Neformalna grupa „Pčelice“, čija se akcija zove „Košarkašice iz kraja“ organizovala je akciju u sali gimnazije „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu.

Naša akcija imala je za cilj da organizacijom košarkaškog turnira i takmičenja u košarkaškim veštinama privuče što više devojčica od 7 do 14 godina u sportsku halu.

Prvi put je u Vladičinom Hanu organizovan ženski košarkaški turnir. Učestvovale su četiri ekipe. Takmičenje u košarkaškim veštinama je imalo trideset učesnica. Sva takmičenja su ispunila naša očekivanja, deca su na košarkaškom terenu provela pet sati i za to vreme hala gimnazije u Vladičinom Hanu bila je ispunjena pozitivnom energijom i dečijim osmesima. Ovo je bio praznik ženske košarke u Vladičinom Hanu. Na tribinama su podršku devojčicama davali članovi njihovih porodica ali i drugari i drugarice iz škole. Takmičenja su bila propraćena pod budnim okom doktora pedijatra, doktora psihologa i školskog pedagoga. Naglašavamo da nam nije cilj da jednu ekipu izdvojimo kao pobedničku već da sve učesnice stavimo na prvo mesto i damo im vetar u leđa da krenu da se bave sportom, prezentujemo košarku ali i sport generalno.

Devojčice našeg grada treba da kroz jačanje svog sportskog duha, izgrađivanjem karaktera u sportskim kolektivima stiču samopouzdanje i da u budućnosti izrastu u samostalne, jake i samouverene žene.

Kao volonteri angažovani su dečaci koji bave košarkom i članovi su pogona mlađih selekcija KK „Morava“ iz Vladičinog Hana.

Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: