Nacrtaj, recituj, baku i deku obraduj!

U okviru ŠNT projekta ,,Nacrtaj, recituj, baku i deku obraduj“  sproveli smo niz aktivnosti u kojima su bili uključeni članovi Grupe za samozastupanje, štićenici Gerontološkog centra, deca iz predškolskih ustanova zajedno sa svojim vaspitačima, roditeljima i bakama i dekama.

Aktivnost 1 – Pre samog početka projekta smo dogovorili saradnju sa Gerontološkim centrom, s obzirom na to da smo imali zajedničke kreativne radionice u njihovim prostorijama, i sa Dečijom radosti koja nam je pomogla u raspisivanju likovnog konkursa ,, Baka i deka – najveće blago“.

Aktivnost 2 – Svakog četvrtka počev od 11. 8. 2022. smo u prostorijama Gerontološkog centra imali kreativne radionice na kojima su naši samozastupnici zajedno sa bakama i dekama ukrašavali teglice koje smo poklonili deci koja su učestvovala na likovnom konkursu, kao i 5 ramova koje smo poklonili pobednicima. Bilo je ukupno 8 radionica na kojima smo se pored kretivnog dela posla, lepo družili i zabavljali. Jedan od štićenika Gerontološkog centra je crtao portrete svih učesnika radionica, što je svima bilo zanimljivo i jedva su čekali da bude njihov red za poziranje. Na završnoj svečanosti smo izložili i njegove radove. Neki korisnici su pisali pesme bakama i dekama i svaki susret nam je bio prožet pesmom i pozitivnom energijom.

Aktivnost 3 – U saradnji sa Dečijom radosti raspisali smo likovni konkurs na temu ,, Baka i deka – najveće blago“ koji je bio otvoren od 9. 9. 2022. do 30. 9. 2022.  Na konkursu su učestvovali mališani iz različitih vrtića iz Pančeva, a pristiglo je preko 40 radova, od kojih je naš žiri, koji su činili štićenici Gerontološkog centra i naši samozastupnici, birali 20 najboljih radova. Imali su jako težak zadatak jer su svi radovi bili divni, ali smo organizovali demokratsko glasanje gde je svako dobio po pet samolepljivih papirića koje su lepili na svoje omiljene radove i radovi sa najviše papirića, odnosno glasova su ušli u 20 najboljih radova.

Aktivnost 4 – Završna svečanost projekta kao i dodela nagrada na kojima smo vredno radili na kreativnim radionicama, održala se 28. 10. 2022. u Gradskoj biblioteci u Pančevu.
Na svečanost su došla deca koja su učestvovala na konkursu zajedno sa svojim vaspitačima, roditeljima i bakama i dekama, članovi Grupe za samozastupanje, štićenici Gerontološkog centra i njihovi prijatelji. Bilo je dosta dece koja su bila ponosna na svoje radove i svima su ich pokazivali. Najviše im se dopalo što su dobili medalje. Na sat vremena, biblioteka je bila ispunjena veseljem i međugeneracijskim druženjem. Korisnici gerontološkog su uživali sa mališanima, delili su im balone i slatkiše.
Na samom događaju smo imali i recitatorski program, samozastupnici su recitovali pesme koje su napisali za ovu priliku, korisnice Gerontološkog centra su govorile nekoliko dečijih pesama, a i mališani su u okviru svojih vrtića pripremili recitacije i pesmicu kako bi obradovali sve prisutne.
Nakon dodele nagrada, svi zajedno smo otpevali pesmicu Kad si srećan.

Ostvareni rezultati:

Održano je 8 kreativnih radionica
Održan je jedan likovni konkurs na temu ,,Baka i deka – najveće blago“
Napravljeno je 30 ukrasnih teglica koje smo poklanjali mališanima.
Ukrašeno je 5 ramova za slike koji su bili glavne nagrade.
Napravljeno je 50 medalja za sve učesnike projekta.
Imali smo jednu izložbu portreta svih koji su učestvovali na kreativnim radionicama.

 

Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: