Pruži ruku prirodi – recikliraj!

Oznaka projekta: PGV22 - R24

Mladi okupljeni oko neformalne grupe “Neki novi klinci” svoje pripremne aktivnosti sprovodili su u prostoru koji je za njih obezbedila narodna biblioteka “Stojan Trumić”. Njihov rad sastojao u pripremi 20 metalnih buradi koja služe za sakupljanje limenki od raznih napitaka.

 

Kada su burad dopremljena od dobavljača usledilo je njihovo sređivanje. Burad su obrisana i očišćena spolja i iznutra. Mladi su ih sa sprejevima ukrasili, izlepili naleonice, izbušili poklopac, isekli PVC cevi da naprave mesto gde će se limenke ubacivati i kako se sugrađani ne bi ozledili prilikom odlaganja limenki. Kada su to uradili postavili su 20 buradi na različite lokacije u Titelu.

 

Projekat je naišao na lep odziv kod zajednice, dobili su i zahteve da se ispred lokalnih teretana postavi burad jer i kod njih postoji potreba za sakupljanjem ovakve vrste otpada.

 

Mladi iz Titela navode i da je tokom rada vladala izuzetno pozitivna atmosfera: “Najpozitivniji primer je bila sama atmosfera u timu prilikom samog rada. Svi su bili nasmejani i dali svoj maksimum jer su se osetili da daju doprinos u zajednici, svako je imao svoje zaduženje i svi su bili odgovorni prema timskom radu.”

 

Grad:
Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: