Radionice zvuka

Oznaka projekta: TIM21-R27

Neformalna grupa „Nota za svakoga“ čija se akcija zove Radionice zvuka biće sprovedena u prostorijama Udruženja roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“Leskovac.

Cilj nam je da kroz radionice zvuka deci kojoj je potrebna dodatna podrška pružimo priliku da pevaju i sviraju muziku različitog sadržaja i raspoloženja, uz mogućnost da pokretom izraze osećanja u vezi slušanja muzike. Primetili smo da deca sa poteškoćama dobro reaguju na muziku, i da na taj način izražavaju svoje emocije, budući da im muzika prija, i da kroz muziku mogu da izraze i svoju kreativnost, osmislili smo muzičke radionice.

U periodu od 15 dana, realizovaćemo 20 radionica uz mentorsku pomoć, psihologa, pedagoga i još 3 muzička pedagoga volontera iz Udruženja roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“. Deca, njih 16 (šesnaestoro) kojoj je potrebna dodatna podrška,uzrasta od 7 do 15 godina, zajedno sa nama, njihovim ličnim pratiocima, ali i njihovom braćom i sestrama iz redovne populacije pohađaće osmišljene i prilagođene radionice za svako dete u ritmu, prepodne ili popodne, u dnevnom trajanju od 3 sata. Na osnovu procene napravili smo grupe dece kako bi radionice bile što konstruktivnije. Muzički pedagozi će raditi sa decom u kontinuitetu, po unapred napisanom planu i programu, poštujući detetove predispozicije prema muzici.

Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: