Sačuvajmo za nečje lepše detinjstvo

FAZA 1 – plan I odabir

 

Projekat je zapocet pocetkom avgusta 2022. godine. Prvi i najvazniji korak ka ostvarivanju nase ideje, bilo je pravljenje plana – jasno definisane agende dogadjaja, kao i raspodela obaveza. Najvaznije je bilo staviti sve na papir i definisati obaveze i dogovoriti se na koji nacin sprovesti plan, korak po korak. Nas prvi zadatak je bio odabir naselja u kojima smo zeleli sprovesti nas projekat. Odlucili smo da za pocetak odaberemo jedno naselje. Izabrali smo naselje Beograd na vodi.

 

FAZA 2 – odobrenje naselja

 

Nakon par dana, putem mejla, smo se obratili City Facility-ju (naziv – Atrium) zgrada Beograda na vodi oko odobrenja za postavljanje kanti u njihovim zgradama. Nakon nekoliko dana smo dobili poziv za sastanak. Na sastanku smo dobili informaciju da predstavnici Atrium-a nisu u poziciji da daju ovakvu vrstu odobrenja, te da ce oni za dalje sprovodjenje pitati nadlezne od Beograda na vodi. Odgovor smo cekali dosta dugo (skoro mesec dana). Krajem avgusta smo dobili zeleno svetlo za realizaciju projekta od strane Beograda na vodi.

 

FAZA 3 – odabir materijala i kupovina

 

Odmah smo pocetkom septembra poceli da trazimo kante/kutije u koje ce se ubacivati igracke. Pronasli smo decije kutije u OKOV-u (roze – za devojcice, plave – za decake). Odmah nakon nekoliko dana smo kupili kutije i postavili ih u 5 zgrada naselja. U tom periodu smo poceli i pregovore za naseljem Ablok. Od njih smo odgovor i odobrenje dobili posle mesec ipo dana. Odmah potom smo pocetkom novembra narucili kutije I za to naselje I ubrzo ih postavili u jednoj njihovoj zgradi.

 

FAZA 4 – odobrenje za donacije

 

U oktobru smo pisali mnogim institucijama koje se bave ugrozenom decom ,,Institut majke i deteta”, ,,Dom za nezbrinutu decu”, decija klinika u okviru ,,Centra za rehabilitaciju”, ukljucujuci I mnoge vrtice. Ali nazalost odgovor koji smo dobili je bio da igracke ne prihvataju kao ni donacije slicne toj vrsti radi vazece situacije sa virusom COVID-19. Medjutim, jedini odgovor koji smo dobili je bio od Tamare iz emisije ,,S Tamarom u akciji”, gde su prihavatili predlog donacije, ali posto im je sezona snimanja zavrsena I nova tek pocinje u martu, dogovorili smo se da cemo sve igracke sacuvati I kasnije ih donirati u martu njoj.

Grad:
Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: