Sakupljenu ambalažu zajedno nosimo na reciklažu

Oznaka projekta: TIM22 – R11

Neformalna grupa ”Ekološka družina Niš”, čija se akcija zove ”Sakupljenu ambalažu zajedno nosimo na reciklažu” organizuje besplatno prikupljanje plastičnih flaša i čepova na više lokacija u Nišu.

Naša akcija ima za cilj da reši jedan od većih problema u Nišu, a tiče se ekologije. Znajući da je grad Niš prenatrpan plastičnim flašama, rešili smo da pokrenemo ovu akciju i uključimo stanovnike Niša da učine nešto dobro za svoj grad, bolji život i kvalitetnije zdravlje sugrađana. Svaki građanin će za tri sakupljene i donešene plastične flaše dobiti sok u tetrapaku, za pet sakupljene i donešene plastične flaše dobiti ceger i za sedam i više plastičnih flaša dobiti višekratnu flašicu za vodu sa logoom sponzora.

Svu sakupljenu plastičnu ambalažu nosimo u reciklažni centar i time doprinosimo zdravijoj životnoj sredini bez plastike.

Sakupljeni čepovi su predati organizaciji ”Čepom do osmeha” koja će čepove iskoristiti u svrhu donacije invalidskih kolica i pomagala za osobe kojima je ta vrsta pomoći neophodna.

Akcija je sprovedena u periodu od 23. do 26. avgusta na tri lokacije u Nišu: Niška Tvrđava – kod letnje pozornice, Tržni centar Kalča – Obrenovićeva 44, Park Svetog Save – ispred Hrama Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene. Akcijom smo motivisali sugrađane da pokažu humanost i daju doprinos zaštiti životne sredine kao i flore i faune našeg lepog grada Niša.

Nikako ne smemo da zaboravimo da promene kreću od malih koraka.

Grad:
Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: