“Seme promene” – Ozelenimo i očuvajmo Carinu!

Jedan javni prosotr u kome postoji nekoliko grafita, i koji je veoma popularan za slikanje i snimanje kod naših vršnjaka, i gde mladi često leti provode vreme – većim delom je sumoran i siv. Našim projektom opredelili smo se da jedna Kutak ovog velikog dvorišta bivše industrijske zone pretvorimo u Kutak za planetu, kako smo ga nazvali.

 

Jedan veliki deo zida, sa dva “panela” i tri stuba, oslikali smo motivima koji asociraju na ugroženost naše planete i koji prenose poruku o zaštiti životne sredine. Takođe, ovaj zidni crtež oivičili smo dvema sadnicama, in a taj način dobili u novi eko-kutak u ovom prostranom dvorištu i na pločniku u blizini šetališta na Dunavu.

 

Da bismo ovo uspeli, morali smo obezbediti saglasnost vlansika zgrade, u čemu smo imali pomoć, al ii pronaći adekvatnog umetnika. Poznati smederevski graffiti umetnik, al ii influenser, Stenli pristao je da volonterski sa nama osmisli i oslika ovaj zid. Zajedno smo smislili temu: ljudi zarobljeni zagađenjem, i planeta čije srce nas i dalje hrani, iako zarobljeno. Nakon oslikanih predloga, i kupljenih boja, u tri dana smo pomagali umetniku. Prvi dan smo okrečili pozadinu, a po jedan od dva panela bio je oslikavan u naredna dva dana. Ovaj jedinstveni crtež na zidu odmah je postao predmet interesovanje prolaznika.

 

Takođe, nabavili smo dve odrasle četinarske biljke, koje smo postavili uz ivice crteža, i na taj način uokvirili ovaj Kutak i pojačali našu poentu. Već u narendim danima mnogi mladi su se slikali u ovom prostoru i verovatno postavljali na društvene mreže.

 

Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: