Šuma blista, šuma peva

Oznaka projekta: TIM22-R25

Neformalna grupa ,,Remizijana” čija se akcija zove ,, ŠUMA BLISTA, ŠUMA PEVA” sprovela je aktivnosti na brdu Veliko Kurilo iznad Bele Palanke. Naša akcija ima cilj da mlade koji su otuđeni od prirode približi istoj i ukaže im na važnosti očuvanja životne sredine. Organizovali smo kampovanje na brdu Veliko Kurilo koje je trajalo dva dana. Za vreme kampovanja su održane dve vrste radionica: kretanje u prirodi noću i danju, pripremanje mesta za kampovanje, podizanje i spuštanje šatora, pripremanje obroka u prirodi i korišćenje i pakovanje vreće za spavanje, kao i na teme ciljeva održivog razvoja, poput: dostupna i obnovljiva energija, odgovorna potrošnja i proizvodnja, akcija za klimu. Na radionici su učestovovali mladi u uzrastu od petog do osmog razreda osnovne škole iz Bele Palanke.

Sve teme koje smo želeli da predstavimo učesnicima su predstavljene. Pokazalo se da su za učesnike najzanimljivije radionice bile one praktične (izdvojili bismo pripremu obroka i kretanje u prirodi noću). Manje zanimljive radionice za učesnike su bile su one vezane za ekologiju, međutim uspeli smo da monotonost sprečimo praktični delom – zadatkom da ponovo upotrebe već korišćene stvari u drugoj funkciji.

Smatramo naš cilj ispunjenim, što smo zaključili kroz povratne informacije učesnika koji su bili zaintersovani za učešće na sličnim aktivnostima u budućnosti.

Mesna zajednica je bila obaveštena o našem projektu i dobili smo veliku podršku sugrađana, ali i ustanova poput osnovne škole koja je našom idejom bila oduševljena i bila zainteresovana da čak veći broj učesnika bude uključen. Odred izviđača Remizijana nam je omogućio korišćenje njihovih sredstava poput vreća za spavanje, podmetača, kulinarske opreme, kanapa, cerade za zaštitu od kiše itd.

Date:
Okrug:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: