Umetnički kaleidoskop

Oznaka projekta: TIM22-R23

U okviru volonterskog projekta smo organizovali izložbu i književno veče sa idejom promocije mladih umetnika i umetnica.
Dvadeset prvog oktobra otvorena je izložba i sam projekat „Umetnički kaleidokop”, a nakon predstavljanja umetnica izlagača, redakcija časopisa „Kliše” predstavila je svoj rad i održala tribinu o savremenoj književnosti i književnoj produkciji u aktuelnom i prošlim vremenima. Nakon tribine sa diskusijom, održan je recital poezije Branka Miljkovića skladno prostoru u kome je projekat realizovan.

22. oktobra, časopis „Bez limita”  nakon predstavljanja, publici je pružio teorijski uvid o književnim junacima koji je prethodio razgovoru sa njihovim autorom o glavnom književnom junaku njegovog serijala pripovedaka. Za vreme razgovora bio je uključen i glumac koji je imao ulogu književnog junaka o kome je bilo reči tokom razgovora.

23. oktobar je bio revijalni deo projekta gde su izvedene dve prethodno nagrađivane koreografske minijature iz oblasti tradicionalnog i modernog plesa, a sami plesači i igrači bili su članovi SKC-a Niš (folklorni ansambl ORO) i Plesnog studija Contra. Pored plesnih tačaka, mladi umetnici su izveli i nekoliko pesama na akustičnoj gitari. Nakon muzičke i plesnih tačaka, održana je tribina sa učesnicima programa tog dana gde se polemisalo o tim vrstama umetnosti u savremenim društvenim okolnostima. Ubrzo nakon tribine, izložba i projekat su bili zvanično zatvoreni.

Svakog dana projekta, izložba je za posetioce bila otvorena od 17 do 20 časova, a svi navedeni programi su se održavali od 18. časova.

Grad:
Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: