Upoznaj svoj grad

Oznaka projekta: CEG21-R04

Naš tim „Upoznaj svoj grad“ je i ove godine aplicirao za učešće u Vašem projektu. Ideja je bila da stupimo u kontakt sa ustanovama za nezbrinutu decu, prihvatilištima, izbegličkim kampovima i sl. i pozovemo ih da budu gosti u našoj školi, uz organizovan obilazak grada, pripremu posluženja i druženje u prostorijama na škole.

Zbog pandemije nismo mogli da ovaj projekat realizujemo sa decom iz Zvečanske, te smo posredstvom UNCHR -a pozvali mlađe osnovce i srednjoškolce, decu migrante, da budu danas naši gosti. Realizovali smo dve posete.

Prva poseta je bila 16.11.2021.godine. Program je počeo u 10h, sa obilaskom znamenitosti u Pop Lukinoj ulici, preko Saborne crkve, zgrade NBS, Knez Mihailove do Kalemegdana, gde smo posetili zoo vrt. U školu smo došli oko 12.30h gde nas je sačekalo posluženje koje su pripremili učenici II6, sa nastavnikom Darkom Dragićevićem, a posluživali su nas učenici III5, pod nadzorom nastavnika Vaskrsija Jovičića.

Druga poseta je bila upriličena za srednjoskolce, a program obilaska je bio: Kralja Petra I ulica, Knez Mihailova, Bajrakli džamija, Trg republike, poseta Muzeja nauke I tehnike. Drugi deo programa je bio isti kao i za prvu grupu.

Obilaske su realizovali učenici Denis Šabani iz IV2 i učenice Sandra Reljić, Renata Panić i Mina Mitić iz II1. Pripremom za izvođenje ovih razgledanja su se bavile nastavnice Svetlana Paunović, Milica Stamenković, Nada Lončar i Jelena Vucelja. U pripremi obilazaka su učestvovala i ostala deca iz navedenih odeljenja. Koleginice Slobodanka Cvetković i Zorica Mihailović su organizovale prijem gostiju u školi.

Planirani ishodi su i ostvareni: učenici su na „terenu“ primenili stečena znanja i veštine, a kroz komunikaciju sa našim gostima, jednom porodicom iz Iraka i jednom sa Kube, srednjoskolcima – deci migrantima bez roditeljskog staranja, su naučili koliko život može da bude težak i nepredvidiv i koliko je lepo izmamiti deci osmeh na lice i uraditi nešto što će ih učiniti radosnima.

Grad:
Date:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: