Zdrava sredina, zdrava okolina

Oznaka projekta: PGV22-R04

Projektne aktivnosti akcije “ Zdrava sredina, zdrava okolina” bile su podeljene kroz dve vremenske etape:
Prva vremenska etapa ticala se obilaska obronaka Nacionalnog parka Fruška gora, gde su volonteri imali prilike upoznati se sa bogatstvom flore i faune lokalne zajednice. Koordinatori Srdjan i Iris na terenu su objašnjavali volonterima povezanost agrikulturnih lanaca kao što je lanac Banke hrane Vojvodine sa okolišem. Sa volonterima su razgovarali o važnosti zelene cirkularne ekonomije, očišćenja, zdrave ishrane. A zaključak do kog su došli je da je lepša i zdravija okolina ključan faktor u postignuću kvalitetnije ishrane svakog pojedinca.

 

Druga etapa projekta ticala se same akcije čišćenja gde su isti volonteri, sad već sa pomalo teoretskoga znanja imali prilike isto pretočiti praktičnim terenskim obilaskom. Programske aktivnosti uključivale su skupljanje plastike i otpada. Akcija je krenula sa Spomenika Slobode takozvane Juliške te se nastavila na Zmajevcu. Koordinatori i volonteri vredno su skupljali otpad i plastiku što je u timu smatrano najvećom opasnosti u onečišćenju životne sredine.

 

“Posljednji dan aktivnosti pre samih zahvalnica sa volonterima udruženja Irig moj grad imali smo prilike posaditi nove sadnice na obroncima Fruške gore te smo time uspešno zatvorili krug očišćenja i obogaćivanja flore i faune prirodnog staništa naše lokalne zajednice.”

Grad:
Date:
Okrug:
Nazad na vrh

Da i ove godine napravimo tektonske volonterske pokrete!

Žulja te problem? Imaš rešenje? Okupi ekipu, pokrenite promenu!  #ŠtaNamTeško konkurs u okviru projekta Mladi su zakon.

Pratite nas na mrežama: